vertaalbureau Brussel

Beëdigde Vertalingen

Dynamics verzorgt ...

beëdigde vertalingen en legalisaties

Je hebt voor een officiële instantie een beëdigde vertaling nodig van een rijbewijs, een diploma of een akte. Vaak zijn het binnen- of buitenlandse instanties die dergelijke vertalingen eisen van officiële of juridische documenten zoals je geboorteakte, huwelijksakte, diploma, rijbewijs, arbeidscontract, oprichtingsakte, enz.

jure

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling die gemaakt werd door een beëdigde vertaler en voorzien van de gegevens en de handtekening van deze vertaler. Een beëdigde vertaler staat bij de rechtbank geregistreerd en is dus erkend. Alleen zo kan een vertaling rechtsgeldig zijn en officieel ‘vertrouwd’ worden door instanties.

Voor overheden en gemeentes in België volstaat meestal een beëdigde vertaling. Toch eisen steeds meer instanties ook een legalisatie.

Wat is een legalisatie?

Wanneer je een legalisatie van een bepaald document moet voorleggen, dan moet je twee stappen ondernemen:

 1. Je laat het document beëdigd vertalen.
 2. Je legt de beëdigde vertaling neer bij de griffie van een rechtbank van eerste aanleg.

Bij de griffie bevestigt men met de nodige stempels en handtekeningen dat de beëdigde vertaler bij hen erkend is. Daarna heb je een legalisatie van je document.

Voor documenten die bestemd zijn voor het buitenland (ambassades en consulaten, scholen of universiteiten, enz.) is in principe een legalisatie nodig.

Wat is een apostille?

Bij een apostille is na de beëdigde vertaling en de legalisatie nog een extra legalisatie vereist door het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Buitenlandse ambassades vragen soms een apostille.

Niet helemaal zeker wat je nodig hebt?

Vraag aan de instantie in kwestie altijd wat ze precies eisen, een beëdigde vertaling, een gelegaliseerde vertaling of een apostille. Je kan zo heel wat kosten en veel tijdverlies vermijden.

Weet je zeker wat je nodig hebt? Dynamics Translations werkt samen met een team beëdigde vertalers in bijna alle talencombinaties. Als je dit wenst, zorgen wij ook voor de extra legalisatie(s) of geven we je de nodige informatie mee om dat zelf te doen.

We verzorgen beëdigde vertalingen van onder andere:

 • Geboorteakte
 • Huwelijksakte
 • Overlijdensakte
 • Diploma
 • Rijbewijs
 • Testament
 • Bankgarantie
 • Uittreksel strafregister
 • Gerechtelijk vonnis
vertaalbureau Brussel

Snel een beëdigde vertaling nodig?